Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Лісові злодії завдали державі збитків майже на 100 тисяч

В Олешківському районі правоохоронні органи зафіксували факт діяльності лісових браконьєрів. За словами правоохоронців, зловмисники завдали шкоди близько на суму в 100 тисяч гривень.

Як повідомили в поліції, співробітники районних підрозділів поліції та СБУ затримали зловмисників на території Корсунського лісництва поблизу с. Козачі Лагері. Браконьєрські автомобілі, завантажені стовбурами багаторічних дерев в’язу, застрягли в сніговому заметі. Наразі за фактом незаконної порубки лісу поліція проводить досудове розслідування кримінального провадження за ст.246 ККУ.

Працівники Олешківського відділення поліції разом з працівниками районного підрозділу служби безпеки України під час спільного рейду в лісі побачили групу чоловіків. Вони намагались витягнути автомобіль, який застряг у снігу. Наблизившись, правоохоронці побачили два автомобілі «УАЗ», завантажені свіжоспиляними колодами в’яза. Жодних документів, що підтвердили б законність видобутку деревини, у чоловіків не було.

За словами заступника начальника Олешківського відділення поліції Віталія Бондаря, порушниками виявились місцеві мешканці, віком від 30 до 50 років. В автівках зловмисників знаходилось 3 кубометри розпиляних стовбурів в’язу. Вони пояснили правоохоронцям, що спилили дерева для власного користування. Поліцейські вилучили у браконьєрів транспортні засоби з дровами та бензопилу.

Слідство триває, дані внесено в Єдиний реєстр досудових розслідувань.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН