Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні відкрилась виставка “Аеропорт”військового художника Олега Дробоцького

Виставка картин Олега Дробоцького “Аеропорт” відкрилася у херсонському Палаці молоді та студентів. На експозиції представлено близько 20-ти картин художника, на створення яких автора надихнули світлини Сергія Лойка, розповідає організаторка виставки у Херсоні Оксана Погомій.

“Зараз Олег Дробоцький не приїхав, тому що служить за контрактом. Для чого це робиться? Щоб ми не забували, що у нас є такі “кіборги”, що у нас є війна і з ким війна”, – говорить організаторка виставки Оксана Погомій.

Ігор Осауленко служив у 79-й десантно-штурмовій бригаді, на виставку прийшов із дружиною:

“Влітку тільки повернувся з ротації. Дуже тяжко на це дивитися. І навіть якось нереально. Здається, що це не з нами. Важкі картини, морально дуже важкі”.

Ольга Чупікова, прийшла на виставку:

“Така подія, вона мала відбутися в нашому місті. Ми намагаємося не думати, тому що якщо уявити, що всі ці події можуть відбутися в нашому місті, то стає дуже страшно. Але пам’ятати треба і згадувати, що квітучий Донбас, який до війни називали місто троянд, в що перетворився з приходом “руського миру”, перетворився на руїни”.

Владислав Трубанов воював на сході. Картини навіяли спогади:

“Страшні згадки, як це все було. Картини чудові. Багато облич на картинах мені навіть здаються знайомими”.

На відкритті виставки люди не стримували сліз. Говорили про війну та її наслідки для України. Організатори кажуть, що ці картини слід побачити кожному.

Картини розташовані на другому поверсі обласного Палацу молоді та студентів. Триватиме виставка протягом місяця, пише UA: Херсон.

https://www.facebook.com/suspilne.kherson/videos/559502834847982/?t=0

 

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН