Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Новій Каховці влаштували семінар для голів ОСББ

8 листопада у великій залі виконкому Нової Каховки відбулась зустріч голів об’єднань співвласників багатоквартирного будинку з представниками міської влади та провідними експертами Херсонщини щодо управління спільним майном.

Про це повідомляють на сайті міської раді.

Головна тема семінару – «Бухгалтерський облік в ОСББ». Присутні дізналися про юридичну природу і законодавче врегулювання бухобліку, про правильне ведення рахунків та звітності, баланс доходів і витрат та роль бухгалтера як провідного фахівця.

Голова міської Координаційної ради голів ОСББ Ольга Рашевська та регіональний координатор Програм розвитку ООН на Херсонщині Есма Умерова наголосили на необхідності визначитися з формою договірних відносин з постачальниками послуг, правах та обов’язках співвласників, акцентували увагу на ефективності такої форми управління будинком як асоціація ОСББ.

Начальник міського відділу комунального господарства Галина Кіпрушева зазначила: голови мають суворо дотримуватися законності при ухваленні рішень. Перед усім, це стосується внесків, які формуються і розподіляються тільки виходячи з квадратури осель мешканців та не можуть збиратися окремо «по квартирам».

Послуги з безпеки та громадського порядку запропонував начальник КП «Муніципальна охорона» Михайло Нечеса. Вартові порядку оперативно реагують на виклики, можуть допомогти з відеоспостереженням чи сигналізацією в будинку.

Впродовж зустрічі у голів багатоповерхівок виникало чимало питань. Людей турбували процедурні моменти укладання договорів з операторами газопостачання, необхідність встановлення загальнобудинкового лічильника на воду, ситуація з монетизацією субсидій, форми відносин з найманими працівниками та організаціями і фірмами, які розташовуються у будинку тощо. 

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН