Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

«Военному комиссару города Ялты», який примушував кримчан служити в збройних силах Російської Федерації, Прокуратура повідомила про підозру

7 листопада 2019 року, прокуратура АР Крим повідомила про підозру колишньому заступнику Ялтинського міського військового комісаріату, а з 2015 року так званому «военному комиссару города Ялты Республики Крым» у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 438 КК України (порушення законів та звичаїв війни, які полягають у примушуванні осіб служити в збройних силах держави – окупанта).
Досудовим розслідуванням встановлено, що вказана особа перебуваючи на посаді «военного комиссара города Ялты Республики Крым» і водночас будучи «заместителём председателя призывной комиссии», здійснював примусовий призов цивільного населення тимчасово окупованого півострову на строкову військову службу до Збройних сил Російської Федерації.
Ігор Поночовний, прокурор АР Крим зазначив : «Протягом 2015-2019 років, окупаційна влада провела 9 незаконних призовів до лав ЗС РФ, в ході яких на строкову військову службу призвано близько 19 тисяч цивільних жителів Криму, які, в тому числі, використовуються для участі у воєнних операціях за межами РФ. Наразі триває чергова незаконна осіння кампанія.  За «ухилення від служби» окупанти масово переслідують кримчан, зокрема шляхом притягнення до відповідальності за кримінальним законодавством РФ, що передбачає реальне позбавлення волі.
 
Вказані дії окупаційної влади розслідуються прокуратурою автономії, як серйозні порушення міжнародного гуманітарного права, зокрема Женевської конвенції (IV) про захист цивільного населення під час війни від 12.08.1949 року та є одним з пріоритетних напрямків нашої роботи».
 
За інформацією пресслужби Прокуратури АР Крим
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН