Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В Миколаївській ОДА обговорили шляхи вирішення проблеми організації харчування дітей в Ольшанській школі

Голова Миколаївської облдержадміністрації Олександр Стаднік ініціював вирішення питання будівництва їдальні в Ольшанському ЗЗСО Миколаївського району.

Це стало відомо у четвер, 7 листопада, в ході наради голови обласної державної адміністрації з директором департаменту освіти Миколаївської ОДА Оленою Удовиченко, головою Ольшанської селищної ради Сергієм Новаком та директором Ольшанського ЗЗСО Світланою Молчановою.

«Зійшлися на тому, що спробуємо спільно знайти підрядника та фінансовий ресурс для побудови їдальні, що є найбільш прийнятним варіантом з огляду на те, що Ольшанська школа буде опорним навчальним закладом після завершення об’єднання громад. Особисто контролюватиму вирішення даного питання», – зазначає Олександр Стаднік.

Справа в тому, що в Ольшанській школі вже тривалий час існує проблема з організацією гарячого харчування дітей. Через відстуність їдальні, тільки 56% учнів (учні 1 -4 класів та пільговики) забезпечені безоплатним харчуванням, але виключно буфетною продукцією.

З 2010 року школа працює в реконструйованому приміщені колишнього дитячого садочку, оскільки фундамент першої будівлі школи деформувався 13 років тому, а сама будівля визнана аварійною. Під час реконструкції не вистачило коштів на побудову їдальні, спортивного залу, майстерень тощо.

На сьогодні виготовлено проєктно-кошторисну документацію з експертним звітом на будівництво ІІІ черги закладу. Очікувана вартість проєкту – 49,6 млн грн, 18 з яких – будівництво їдальні.

Миколаївська ОДА

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН