Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У селі під Херсоном об’єднання не складається

Ну ніяк не може вписатися у процес децентралізації село Садове, що в Білозерському районі Херсонщини. Днями його мешканці відхилили пропозицію про створення об’єднаної територіальної громади із селищем Антонівка під Херсоном – не бачать у цьому ніяких переваг.

— Єдине, що маємо спільного – це те, що через Антонівку ходить автобус Херсон-Садове. У селищі відсутні якісь виробництва з великою кількістю робочих місць – хіба торговельні точки та фермерські господарства. Можливо, тому пропозиція не викликала в земляків навіть зацікавленості – на громадські слуханні прийшли чоловік із тридцять. Депутати самі ходили обговорювати її до школи, дитсадка тощо. Але люди ідеї не підтримали, — резюмує голова Садового Віктор Артемов. – Розглядали також можливість об’єднуватися із Дарївкою, Федорівкою, Токарівкою та Микільським. Були спільні зустрічі, перемовини. Однак ці села також не можна назвати економічно спроможними, тому і тут обговорення закінчилося нічим.

Відсутність інтересу до об’єднання з навколишніми селами у 1,5 тисячі мешканців Садове легко можна пояснити. Ще два роки тому, на початку децентралізації, вони висловилися за об’єднання із сусіднім Херсоном, бо сюди і до лікарень їздять, і тут працюють чимало місцевих жителів. Тоді до села приїжджала ціла делегація на чолі з міським головою Володимиром Миколаєнко, члени якої на словах виявилися також не проти створення ОТГ. Але надалі все заглухло – доводити справу до кінця у обласному центрі не схотіли. Адже об’єднання це дострокові вибори в орган місцевого самоврядування, а депутати міськради, котрі добре витратилися на завоювання симпатій електорату, хотіли «пожинати плоди», а не ризикувати вдруге. Можливо, тепер вони все ж захочуть повернутися до перспективного плану децентралізації — до нових виборів залишилося небагато часу. Недарма ж такі міста, як Олешки та Нова Каховка помітно форсували створення своїх ОТГ.

Сергій ЯНОВСЬКИЙ

Новий день

 

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН