Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Три громади Херсонщини отримають підтримку іноземних донорів

Програми “U-LEAD з Європою” та USAID DOBRE назвали переможців.

Каховська міська і Нижньосірогозька селищна громади стали переможцями конкурсу з надання підтримки у розробці стратегій розвитку від Програми “U-LEAD з Європою”.

Загалом, за інформацією представників останньої, для участі у конкурсі вони отримали 183 заявки майже з усіх областей України. З них обрали 48 переможців — по дві громади з кожної області.

“Ключовими факторами успіху в цьому конкурсі були якість пропозиції, зобов’язання розпочати роботу з розробки стратегій розвитку, а також наявність відповідних напрацювань та кадрових ресурсів”, — йдеться у повідомленні на сторінці“U-LEAD з Європою” у Фейсбуці.

Для Каховки це стало першою перемогою в конкурсі Програми “U-LEAD з Європою” за останні роки, оскільки попереднє керівництво міста навідріз відмовлялось від подібної співпраці.

Ще одна громада Херсонщини стала переможцем конкурсу ПрограмиUSAID DOBRE. За найвищі досягнення в розвитку спроможності Високопільська селищна рада отримає $50 тисяч. Церемонія нагородження відбулося в пресцентрі Українського кризового медіа-центру 7 грудня.

— У громадах перших когорт партнерів Програми DOBRE відпрацьована певна модель, методика оцінки їхньої спроможності. Нам дуже важливо, щоб цей досвід залишився не лише у громадах — партнерах Програми, а й став рекомендаціями для інших. Адже він особливо цінний для тих, хто лише розпочинає свою діяльність з чистого листа. Сьогодні ми відзначаємо кращих із кращих і дуже важливо, щоб ці спільні напрацювання застосовувалися і в майбутньому. Міністерство планує спільно з проєктами міжнародної технічної допомоги розробити оцінку спроможності, — зазначив на церемонії заступник міністра розвитку громад і територій України В’ячеслав Негода.

Крім Високопілля переможцями стали Помічнянська міська і Дмитрівська сільська громади Кіровоградської області та Миколаївська сільська громада Дніпропетровської області.

За словами очільників громад-переможців, рішення про використання отриманих грошей прийматимуться спільно з жителями сіл, які приєдналися до них під час укрупнення громад.

Новий день

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН