Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Одещині діда 13-річного хлопчика, який випадково застрелив свого друга, залишили на волі

Житель Біляївського району, обвинувачений у недбалому зберіганні вогнепальної зброї та бойових припасів, що спричинило загибель людей, отримав вирок суду

У четвер, 7 листопада, Біляївський райсуд провів підготовче судове засідання у кримінальному провадженні по обвинуваченню жителя району, раніше несудимого пенсіонера, повідомляє Depo.Одеса з посиланням на пресслужбу суду.

У суді розповіли подробиці справи, у якій судили пенсіонера. 29 вересня приблизно об 11:00 чоловік був вдома, у селі Августівка Біляївського району. Він дав своєму 13-річному онукові мисливську гладкоствольну рушницю ІЖ-58, 12 калібру, щоб той відніс зброю до кімнати та поклав біля сейфу. Проте чоловік так і не прибрав рушницю до сейфу, а коли приблизно о 13:30 до хлопчика у гості прийшов його 15-річний друг, підліток вирішив показати товаришу зброю. Проте оскільки дитина не мала навичок поводження зі зброєю, то випадково рушниця вистрілила. Куля потрапила у грудну клітину 15-річному хлопчику, внаслідок чого він помер на місці.

Під час судового засідання суд затвердив угоду про визнання винуватості між прокурорм Іллічівської місцевої прокуратури Одеської області та обвинуваченим, а також визнав чоловіка винним у недбалому зберіганні зброї. Суддя оголосив чоловікові вирок – два роки позбавлення волі, у той же час обвинуваченого звільнили від відбування покарання з випробуванням, з іспитовим строком один рік.

 

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН