Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Одеських поліцейських зобов’язали відкрити справу щодо “наруги над тілами” у Преображенському парку

Правоохоронців Одеської області зобов’язали внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості щодо “наруги над похованнями та тілами” у Преображенському парку. Таке рішення виніс Приморський райсуд, передає кореспондентка Суспільного.

Позивався через це одесит Юрій Шпаковський. Стверджує, роботи у Преображенському парку проводять на місці колишнього кладовища, де був похований його дід. Юрій Шпаковський вимагає зупинити будівництво.

Суддя Вадим Коваленко виніс рішення – зобов’язати співробітників Приморського відділу поліції внести відомості про правопорушення у ході будівництва у Преображенському парку до ЄРДР. Речниця Нацполіції в Одеській області Любов Гордієвська заявила, чому цього не зробили раніше – вона не знає.

Тепер Юрій Шпаковський подаватиме позов до суду першої інстанції щодо зупинення будівельних робіт у парку.

Усього нині є три провадження щодо будівництва у Преображенському парку, сказала речниця Одеської обласної прокуратури Тетяна Ющенко.

“За фактом статті 115 ККУ – умисне вбивство, за фактом статті 297 ККУ – наруга над могилою, або над іншим місцем поховання, або над тілом померлого, а також за статтею 298 ККУ – незаконне проведення пошукових робіт на об’єкті археологічної спадщини. Розслідування з усіх цих трьох кримінальних провадженнях триває,” – зазначила Тетяна Ющенко.

Зазначимо, 21 лютого начальниця відділу управління капітального будівництва Одеської міської ради Ольга Буц заявила, що жодних поховань та кісток людей на місці будівельних робіт у Преображенському парку не знайшли.

“Під час проведення робіт у Преображенському парку жодного разу не було знайдено нічого,”– розповіла Ольга Буц.

Суспільне

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН