Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Стерненку обрали запобіжний захід, він порвав ухвалу

Шевченківський районний суд призначив екслідеру одеського осередку “Правого сектора” Сергію Стерненку запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту на 60 діб.

Відповідне рішення оголосив слідчий суддя Володимир Бугіль на засіданні 15 червня, яке тривало майже дванадцять годин. Таким чином, суддя повністю задовольнив клопотання прокуратури і відмовив захисту Стерненка, який просив про поруки. За словами активіста, йому присудили домашній арешт за місцем прописки. Суддя не дочитав постанову і вийшов із зали.

“Мені присудили домашній арешт у військовій частині. Як я маю його відбувати?”, — запитав Стерненко, наголосивши, що його туди навіть не пустять.

Він зазначив, що повинен відбувати цілодобовий домашній арешт за адресою у місті Одеса, на вулиці Приморській 37, де знаходиться Одеський загін Морської охорони, однак не зможе туди потрапити, бо це – режимний об’єкт.

https://www.facebook.com/sternenko/posts/2738748436401488

На вулиці учасники акції на підтримку одеського активіста запалили файери і скандують гасла “Випускай”, а також заклики проти голови МВС Арсена Авакова і президента Володимира Зеленського.

Стерненко наголосив, що суддя мав інформацію стосовно того, що він мешкає в Києві, і прокурор просив визначити іншу адресу, саме за місцем проживання активіста. Згодом Стерненко наголосив, що домашній арешт призначили у військовій частині для того, щоб він не міг виконати вимогу суду.

Він додав, що з правової точки зору, якщо не виконати це рішення, прокурор буде просити про наступний за тяжкістю запобіжний захід — тримання під вартою. Після цих слів Стерненко розірвав ухвалу суду та зайшов до будівлі на перемовини з адвокатами.

https://www.facebook.com/suspilne.news/videos/2673553799589807/?v=2673553799589807

У день оголошення рішення суду, між правоохоронцями та учасниками акції сталися сутички. Учасники акції також на кілька годин перекрили проїжджу частину вулиці біля суду.

https://www.facebook.com/suspilne.news/videos/569410257283905/?v=569410257283905

Суспільне

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН