Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Завершено капітальний ремонт приміщення амбулаторії №4 міста Нова Каховка

Капітальний ремонт амбулаторії №4 в Центральній Основі завершено. Лікарі і пацієнти задоволені! Нині амбулаторія – наче відбудована заново. Двері, вікна, стеля, стіни, меблі – все оновлене.

Медики забезпечені для роботи всім необхідним. Як кажуть лікарі, зі стін поліклініки практично знято нашарування десятиліть. Будівля не лише повністю відремонтована – тут зроблено сучасне перепланування.

Побачити результати проведеного ремонту та порадіти його завершенню до амбулаторії 1 листопада прийшли міський голова Володимир Коваленко, секретар міської ради Олександр Лук’яненко, депутати міської ради, керівництво Центру ПМСД, начальник відділу капітального будівництва Світлана Гончаренко, керівники підрядних організацій.

Як нагадав Володимир Коваленко, і керівництво міста, і депутати були одностайні, коли вирішили виділити кошти на оновлення закладу. Адже такого ремонту тут не було з часу її відкриття! Тепер тут буде комфортно і лікарям, і пацієнтам.

«Принцип субсидіарності передбачає: на місцях свої проблеми вирішуйте самі. От ми з вами їх і вирішили, – зазначив Володимир Коваленко. – Тепер цей заклад треба наповнити необхідною технічною апаратурою. А мешканці Основи і восьми сусідніх сіл та селищ зможуть отримувати тут якісні медичні послуги».

Завідуюча амбулаторією ЗПСМ №4 Людмила Тихонова подякувала всім, хто долучився до ремонту. Адже будинку, в якому знаходиться заклад, 45 років! За цей час капітальний ремонт зроблено вперше.

Керівник підрядної організації – підприємства «Віра» Алла Ляхова розповіла: працювати будівельникам було легко – колектив амбулаторії з розумінням ставився до необхідних тимчасових незручностей і у всьому допомагав.

«Здавалося, що цей заклад в Основі не охоплює велику кількість відвідувачів, – розповіла начальник відділу капітального будівництва Світлана Гончаренко. – Але коли ми почали вивчати це питання – з’ясувалося: амбулаторія дуже популярна серед мешканців не лише Основи, але й сусідніх сіл та селищ. Тож ремонт не забарився. Спочатку понад 10 років тому тут зробили автономне опалення. А тепер – оновили все.

Був один санвузол – зробили три, і для людей з інвалідністю також. В санвузлах є бойлери. Зробили окремо вхід для дитей і для дорослих, встановили пандус. Замінили вікна і двері. Завезли нові меблі. Генпідрядником було підприємство «Віра», тут працювали підприємство «Монтажник» і ПП Дригваль».

Своїми враженнями від результатів роботи будівельників поділилася і депутат міської ради, директор Корсунської школи Світлана Дук: «Тепер сюди приємно заходити – по-сучасному облаштовані приміщення, чисто, тепло, і зручно всім – і лікарям, і пацієнтам». Відвідувачі підтвердили – задоволені такими змінами. Лікарі із задоволенням демонстрували свої кабінети. Олександра Федорівна Гулькіна вже 52 роки працює педіатром, в поліклініці 40 років. Юрій Васильович Краковський, стаж якого – 42 роки, радіє, що дочекався такої події.

Тепер проблемою амбулаторії є дефіцит лікарів – сподіваються на прихід молодих спеціалістів, яким досвідчені медики готові передати свій професійний досвід.

Джерело: Новокаховська міськрада

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTubeInstagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН