Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Новокаїрах Бериславського району відбулись заходи напередодні Дня працівника сільського господарства

У третю неділю листопада в Україні відзначають День працівника сільського господарства. Напередодні свята у Новокаїрах Бериславського району відбулось урочистості, в яких взяли участь представники базового сільгосппідприємства, партнерів, обласної влади, аграрного університету.

Близько двох десятків років орендує паї землевласників району агрофірма «Злато Таврії».

«В області мешкає близько мільйона осіб. Кожен третій житель пов’язаний з сільським господарством. І важливо, щоб аграрні підприємства були успішними й розвивались. Таким є «Злато Таврії», яке застосовує новітні технології, використовує мікродобрива, займається вирощуванням нових видів рослин», – сказав заступник директора Департаменту агропромислового розвитку Херсонської облдержадміністрації Андрій Неделько.

«Хочу подякувати всім землевласникам, хто довірив нам свою землю. Завдяки вам ми можемо працювати на благо села. Я вдячний своїй команді, яка вже майже 20 років трудиться і розвиває сільську місцевість», – підкреслив засновник агрофірми «Злато Таврії» Ігор Йосипенко.

Базове підприємство підготувало до свята виставку сучасної сільгосптехніки, яка була закуплена останнім часом і вже працює на орендованих полях. Така демонстрація була влаштована для молодих жителів села, яким тільки-но належить обирати майбутню професію.

«Вже 145 років Херсонський державний аграрний університет готує спеціалістів для аграрної галузі. Наші студенти можуть практикуватись на підприємстві «Злато Таврії», яке є передовим, і можуть працевлаштуватись і працювати на сучасній техніці, що дозволяє виконувати великі обсяги робіт своєчасно і якісно», – розповів декан агрономічного факультету Іван Мринський.

З привітальним словом до жителів звернувся Новокаїрський сільський голова Віктор Горбань. Цього дня артисти Херсонського обласного академічного музично-драматичного театру імені Миколи Куліша підготували чудові концертні номери, а всі охочі могли взяти участь у безпрограшній лотереї та у конкурсі-флешмобі «Осіннє свято на селі»!

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН