Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Відомий адвокат презентувала свою книгу студентам ХДУ

В руках адвоката – доля людини. Хоча в окремих випадках і це твердження можна спростувати. Саме тому до Херсонського державного університету запрошують кращих практиків, аби тонкощі професії стали доступними для майбутніх фахівців. Інна Мокіна – голова адвокатського об’єднання «Херсонська колегія адвокатів».

За її плечима – 23 роки адвокатської діяльності та сотні різноманітних, навіть резонансних, справ. Майбутні юристи, історики, філологи та журналісти зібрались у конференц-залі наукової біліотеки ХДУ на презентації «першої, але не останньої» книги Інни Володимирівни – «По той бік адвокатської таємниці».

Для представників різних спеціальностей ця зустріч була дуже корисною, адже так чи інакше у своїй професійній діяльності їм доведеться зустрітися із різними сторонами адвокатури. Авторка розповіла декілька історій із книги, які викликали захоплення у присутніх: «Це було дуже цікаво, я навіть замислилась над здобуттям нової спеціальності», – розповіла студентка факультету іноземної філології Анастасія Кравченко.

Інна Мокіна зазначила, що книга розрахована на широке коло читачів і є художньою літературою, адже містить не тільки публіцистику, а й поезію та есе. Два примірники книги з автографом авторка подарувала бібліотеці ХДУ.

Декан історико-юридичного факультету Андрій Казанчан підкреслив: «Людина, яка має великий досвід захисту людей, має що сказати. Рекомендую книгу для читання».

Цікавим елементом зустрічі була розповідь Інни Мокіної про скасування смертної кари та справу, яку їй довелося вести. Це єдиний випадок у її практиці з вироком – розстріл. Важливо, що вона не могла ніяк вплинути на хід подій, адже її підзахисним було скоєне потрійне вбивство з обтяжливими обставинами. Мати одного з вбитих звернулася до адвоката з проханням обрати інше покарання для вбивці свого сина, адже не змогла б жити із думкою про такий кінцевий результат, бо її дитину все одно не повернути. Незабаром (у 2003 р.) смертну кару в Україні скасували.

Ректор ХДУ Олександр Співаковський зауважив: «Чудово, коли ми зустрічаємо людей, які можуть поділитися своєю історією на рівні практичного досвіду! Головне завдання університету – давати змогу спілкуватися з такими особистостями, котрі змінюють наше світосприйняття».

Інна Мокіна виразила подяку університету за прийом та сказала, що готова ділитись своїм досвідом та навіть не проти проводити для наших студентів пари! Теорія – це добре, але практика – безцінна! Херсонський державний університет дарує студентам можливості навчатися у кращих!

 Сергій Сергеєв

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН