Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Балтазарівці відсвяткували День села

В Балтазарівку прийшло свято села, що з великим розмахом було проведено 05 жовтня 2019 року. У кожного з нас є своя історія, у кожного з нас є частинка України, яка дорога та мила серцю – рідний дім, затишне село. А починається літопис  Балтазарівки з 1839 року.  Незважаючи на осінню прохолоду, хмарне небо і рясний дощ, настрій у балтазарівців був пречудовий, адже цього року вони відзначали 180-річницю «маленької Батьківщини». Саме цього дня музика лунала з краю в край, саме в цей день завітало безліч гостей, аби привітати і розділити радість свята.

День народження Балтазарівки розпочався зі святкової поїздки селом на бричці фольклорного колективу «Світанок», що веселими піснями збирали громаду  на святкування дня села. Була різноманітною  і розважальна програма де відбувалась: фотовиставка «Бесідка спогадів», проведення запашного конкурсу «Ярмарка смаколиків», що була організована працівниками ДНЗ «Веселка», Балтазарівської ЗОШ та господинями турецької громади, презентація виставки декоративно – прикладного мистецтва та конкурсу малюнків «Моє село-моя Батьківщина». Також  відбулось частування всіх охочих смачним пловом та українською юшкою, що приготували умільці сильної статі турецької громади та умілі господарочки села.

Урочиста частина свята відбулась на головній сцені Балтазарівського сільського  Будинку культури. До урочистого концерту готувалися серйозно. Адже дійство такого масштабу в селі не проходило досить давно. За традицією, перше слово було надано господині свята в.о. старости села Войцеховській Наталії Віталіївні. Вона привітала теплими словами, винесла подяки та вручила подарунки всім тим, хто прийняв участь у підготовці до Дня села. В урочистій частині також відбулось відзначення та нагородження за номінаціями:  «Найстарший та наймолодший житель села», «Двір зразкового порядку», «Найстарше та наймолодше подружжя Балтазарівки», «Мати-героїня» та інше.  

До поздоровлень також приєднались: голова Чаплинської селищної ради – Фаустов Олексій Георгійович, начальник відділу культури Чаплинської селищної ради – Божко Тетяна Василівна. І як завжди, гості були з подарунками та подяками для Балтазарівки та жителів, що вносять вагомий внесок в життя села.

Недаремно кажуть,  великі і важливі справи робляться надійними та відповідальними людьми із щирим серцем. У зв’язку з цим було вирішено нагородити пам’ятними статуетками-відзнаками до 180-річчя с. Балтазарівка тих, хто завжди в усьому допомагав  та підтримував, почесним гостям, меценатам тощо.

Святковий концерт був наповнений гарними та веселими піснями, запальною хореографією і все це дякуючи умільцям та працівникам Балтазарівської загальноосвітньої школи та Балтазарівського Будинку культури. Окремою та з не менш запальною програмою виступили представники «Чаплинського культурно-мистецького центру», які  подарували балтазарівцям годину драйву та яскравих вражень.

Найбільш довгоочікуване свято року в Балтазарівці завершилось святковою лотереєю, неймовірним, феєричним салютом та святковою дискотекою, що тривала майже до ранку. І тисячі вогників злетіли до нічного неба, це все для того, щоб залишити безліч яскравих вражень на рік вперед.

сайт Чаплинської громади

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН