Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Село Добропілля відзначило своє 90-річчя (Фото)

Вже стало доброю традицією влітку та восени щороку святкувати Дні міст і сіл Соборної України. Цього року 27 вересня село Добропілля відзначало своє 90-річчя. А отже і святкування у селі було особливим. За сприяння місцевих благодійників було придбано нову озвучувальну апаратуру, що сприяло якісному звучанню і почесних гостей, і номерів художньої самодіяльності, а їх цього дня було предостатньо.

Розпочали святкування ювілею саме зі спільного виконання усіма присутніми Гімну Добропілля на слова нашої уславленої землячки, української поетеси Наталії Коломієць. Освятив захід настоятель Храму Пресвятої Трійці архімандрит Платон. Власними віршованими рядками привітали жителів кавунової столиці Херсонщини українські поети, заслужені працівники культури України Олег Олексюк та Василь Мелещенко. Долучилися до привітань і почесні гості: заслужений працівник культури України, заступник директора Херсонської обласної філармонії Віктор Морозов, Заступник начальника Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Херсонській області підполковник служби цивільного захисту Катерина Гаврилова, інспектор сіл Нововолодимирського старостату Микола Шинкарюк, голова Бехтерської ОТГ Михайло Буряк та звісно ж організатори свята: В.о. старости Добропілля Сергій Зуденков та В.о. голови Долматівської ОТГ Алла Баранова.

Протягом тривалого часу мешканці Добропілля старанно готувались до відзначення такої урочистої події, погодьтесь – не кожного дня виповнюється 90 років. Відбулися змагання між вулицями села-ювіляра. Відзначено оригінальними подарунками найстарших жителів села Сушич Сару Семенівну та Кірєєва Володимира Петровича. Нагороджено сільською радою цінним подарунком подружжя Краснощок Василя та Аллу, які відзначають цими днями своє срібне весілля. Відзначили подарунком і наймолодшу мешканку села Добропілля – дівчинку Марію, яка нещодавно народилася в родині Дуркіних Віталія та Юлії.

Кожна вулиця представила свою головну страву і виголосила гасло! Команда кожної вулиці огортала гостинністю компетентне журі, а після всіх пригощань –дегустувань, на високому організаційному рівні відбувся захист вулиць художніми номерами.

Так вулиця Першотравнева (депутат округу №1 Сушич Ольга Володимирівна) окрім жартівливих поетичних рядків про українське сало подарували односельцям завзяту пісню, за що компетентне журі на чолі із Заслуженим працівником культури України, головою Громадської організації «Українська Хата – талантами багата» Олегом Олексюком відзначили Дипломом та цінним подарунком як Найартистичнішу вулицю.

А Найяскравішою командою журі визначили представників вулиць Миру та Покришена (депутат округу №2 Чайка Сергій Вікторович) за оригінальний стіл з українськими стравами та критично-гумористичні наспіви гурту «Бур’яни».
Найкреативнішою журі визнали команду добропільців з вулиці Макаренка (Округ №3 депутата Кудінської Олени Валеріївни). Адже жартівливі та завзяті частівки та оригінальні назви страв власного приготування не залишили байдужими нікого. Продовжили частівками запалювати усмішки односельців команда округу №4 депутата Кудинської Наталії Валеріївни з вулиць Центральна та Шкільна, які відзначилися оригінальним кавуновим желе та запашними українськими пампушками. Журі зазначену команду визнали Найвеселішою.

Компетентним журі визнано Наймайстернішою командою мешканців вулиці Тітова з округу №5 депутата Бондар Тетяни Вікторівни. Дана команда представила повноцінну концертну програму з оригінальними театральними сценками, вокальними та хореографічними номерами та декламацією юною поетесою власних поетичних рядків, присвячених рідному селу. А «крутелики» та оригінальний узвар були такі смачнючі, що залишилися для дегустаторів приємними спогадами.

Найгостиннішою визнана команда з вулиці Тітова (Округ №6 Тимошенко Тетяни Вікторівни). Тож Диплом та цінні подарунки від організаторів відзначили масові флешмоби та оригінальні вокальні композиції, гостинний стіл та якісно підготовлене представлення округа. Тож вітаємо усіх добропільців, які взяли участь у конкурсі вулиць, з гідним виступом та достойним представленням своєї територіальної громади. Сергій Іванович Зуденков теж не стояв осторонь цікавих сценок, а його виступ з пародією на пісню «Смерека» викликала бурні овації від гостей та мешканців Добропілля.
Порадували своїми оригінальними концертними номерами Ксюта Кузьміна (с. Добропілля), Тетяна Дудкіна (с. Олексіївна), Лідія Салова (с. Долматівка), Ірина Бурак (с. Бехтери), Інна Юрченко, вокальний ансамбль «Розмай» Бехтерського СБК (кер. Сергій Швець) та багато-багато инших. Слід низько вклонитися працівникам культури та старостату Добропілля за високоякісну концертну програму, що наснажує вірити у перспективи літературно-мистецького розвитку на теренах степового українського села. І те, що фермери і люди доброї волі активно беруть участь в розвитку закладів культури громади, надає впевненість у завтрашньому майбутті.

Оксана ОЛЕКСЮКЗаступник голови Правління Громадської організації
«Українська Хата – талантами багата».

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН