Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Два населених пункта у процесі приєднання до Новокаховської громади

Реформа децентралізації передбачала, що місцеві вибори -2020 відбудуться в умовах, коли вся територія України буде «вкрита» об’єднаними територіальними громадами. Але процес створення укрупнених населених пунктів йде не надто швидкими темпами, в тому числі й на Херсонщині. Поки процес добровільний: громади можуть розмірковувати, аналізувати ситуацію з існуючими ОТГ. Що отримують села при об’єднанні з сильним центром і чи можуть справдитись побоювання тих, хто ще не вирішив об’єднуватись, розповів Новокаховський міський голова, член правління Асоціації міст України Володимир Коваленко кореспонденту «Українського півдня». До Новокаховської громади рік тому доєднались ще 4 населені пункти, і ще два – у процесі погоджень.

«На зустрічах з громадами сіл я завжди акцентую увагу на кількох моментах. По-перше, в жодному населеному пункті після утворення ОТГ не була погіршена або ж віддалена соціальна послуга. По-друге, жодна копійка власних коштів громад, які доєднались, не пішла на розвиток Нової Каховки. Навпаки – міська рада виділила кошти на умовах співфінансування з місцевим та державним бюджетом у проєкті Дніпрянської селищної ради. І, по-третє, ми маємо структурні підрозділи (управління капітального будівництва, обробки проєктів, інші), які надають допомогу сільським радам в процедурах подання проєктів на отримання грантів, коштів ДФРР, у питаннях проєктування, проходження експертиз. А це непрості питання для кожного населеного пункту», – сказав Володимир Коваленко.

Новокаховський міський голова впевнений, що у разі приєднання до міста сільські мешканці отримають доступ до більш якісних послуг (медичних, транспортних, спортивних, культурних), які розвинені у Новій Каховці.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН