Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На території Кам’янської Січі хочуть встановити пам’ятний знак на честь прийняття першої Конституції України

В Херсонській бібліотеці ім. Олеся Гончара днями відбувся краєзнавчий круглий стіл “Українські козаки як фактор державотворення та туристичний бренд”. Захід зібрав провідних науковців з Києва, Дніпра, Запоріжжя та Херсона.

У ході круглого столу розглядались питання археологічних досліджень, туристичних перспектив та наукової актуальності дослідження пам’яток козацтва на Півдні України.

“Цей край був заселений споконвіку. Життя тут ніколи не зупинялись. Ми можемо тут знайти пам’ятки кам’яного віку, доби бронзи, античності, середньовіччя та нового часу. Це дійсно унікальний край, який за насиченістю об’єктами історичної спадщини можна порівняти хіба що з легендарною Троєю”, – зазначив провідний співробітник НАН України, доктор історичних наук Борис Черкас.

В ході дискусії було прийнято рішення ініціювати встановлення на території Кам’янської Січі пам’ятного знаку на честь прийняття першої Конституції України Пилипом Орликом, а також включення історичних об’єктів регіону до туристичних маршрутів Національного історико – культурного заповідника «Хортиця».

Херсонці За матеріаламиІРС-Херсон

P.S. Нагадаємо, співробітники та археологи Національного заповідника “Хортиця” виявили під час розкопок поблизу села Республиканець Бериславського району Херсонської області, де розташована Кам’янська Січ та нещодавно створений однойменний національний природний парк, два давні поховання.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН