Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонська МАН на шляху створення стартап-шкіл для учнів області

Останнім часом в Україні та за кордоном набули широкого розповсюдження бізнес-інкубатори, у яких підприємці намагаються реалізувати свої проекти за допомогою досвідчених спеціалістів. Для участі в подібних заходах як правило необхідна творча ідея та певна послідовність дій, яка не очевидна для молодого покоління. Керуючись сучасними тенденціями, маючи велику кількість різноманітних науково-технічних ідей від своїх вихованців, Мала академія наук України вирішила започаткувати так звані стартап-школи для учнів. Про це повідомляють на сайті ХОДА.

З метою сприяння розвиткові таких стартап-шкіл в Україні 9 – 13 вересня 2019 року делегація у складі команди «UF Incubator» та наукових керівників, які неодноразово готували учнів МАН до перемог на Всеукраїнській виставці-конкурсі молодіжних інноваційних проектів «Майбутнє України», Всеукраїнському конкурсі-захисті МАН і міжнародних змаганнях, відвідали Польщу. Серед учасників делегації був керівник наукової секції комунального закладу «Мала академія наук» учнівської молоді Херсонської обласної ради Михайло Растьогін.

Польща, маючи найкращі технопарки та бізнес-інкубатори,  є одним із найуспішніших прикладів розвитку інноваційної культури.

Технологічні парки ‒ це структури, які поєднують діяльність науково-дослідних організацій і виробничих підприємств. Така взаємодія сприяє швидкій монетизації ідей та проектів. Основне завдання технопарків ‒ розвиток і впровадження нових технологій, й такі організації уже давно активно розвиваються у передових країнах світу і навіть стали економічним явищем.

Прагнучі сприяти комерціалізації наукових розробок своїх учнів та перейняти досвід сусідньої держави Українська делегація детально вивчала кожен процес роботи екосистеми польських технопарків і бізнес-інкубаторів при них у м. Познань та м. Кельце.

Навчальна програма була дуже насиченою: тренінги, лекції, практичні бізнес-ігри та реальні кейси, ‒ але, що найважливіше, дуже результативною. Особлива увага під час тренінгів була закцентована на складанні бізнес-моделей, постановці стартових питань до підприємця тощо.

Знання, отримані під час цього заходу, допоможуть розширити впровадження підприємницьких знань серед учнів старшої школи та розкрити їх бізнес-потенціал!

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН