Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Посольство Японії допомагає модернізувати Херсонську лікарню

27 вересня 2019 року в КНП «Херсонська міська клінічна лікарня ім. Є.Є. Карабелеша» за участі Першого секретаря Посольства Японії в Україні пана Вакуі АЦУШІ, міського голови Володимира МИКОЛАЄНКА, начальника УОЗ Херсонської міської ради Світлани МЕЖЕРИЦЬКОЇ відбулася урочиста церемонія передачі каталогу медичного обладнання, закупленого в межах Проекту модернізації медичного обладнання у КНП «Херсонська міська клінічна лікарня ім.Є.Є. Карабелеша» головному лікаря Аллі МАЛИЦЬКІЙ. Про це повідомляють на сайті медичного закладу.

У співпраці з Херсонським благодійним фондом «Медицина» у 2015 році КНП «Херсонська міська клінічна лікарня ім. Є.Є. Карабелеша» було передано відеоендоскопічний комплекс у комплекті з відеогастроскопом, відеоколоноскопом та відеодуоденоскопом.

Проект було реалізовано в межах Програми допомоги Уряду Японії «КУСАНОНЕ», що спрямована на підтримку ініціатив, представлених громадами та об’єднаннями для задоволення різноманітних потреб на місцевому рівні. Програма КУСАНОНЕ має на меті розвиток мирного суспільства, де жодна особа не залишена поза увагою у будь якому куточку світу. Починаючи з 2002 року в Україні в межах програми КУСАНОНЕ реалізовано 138 проектів.

 

Цей грант є частиною Офіційної Допомоги Розвитку Японії Україні.

З 2015 року на обладнанні в КНП «Херсонська міська клінічна лікарня ім. Є.Є.Карабелеша» було виконано 12027 досліджень та 430 малоінвазивних оперативних  втручань. Виявлено 283 пацієнта з онкологічною патологією.

Учасники зустрічі  домовились про подальшу співпрацю в межах Програми «КУСАНОНЕ».

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН