Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На пункті пропуску “Каланчак” затримали бойовика

Співробітники Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ під процесуальним керівництвом Генпрокуратури завдали чергового «удару» по транснаціональному наркоугрупованню «Хімпром», затримавши одного з активних членів «силового блоку» злочинної організації.

Правоохоронці «взяли бойовика» у пункті пропуску «Каланчак» на адміністративному кордоні з тимчасово анексованим Кримом. Зловмисник намагався втекти на півострів для уникнення кримінальної відповідальності. Раніше було встановлено, що затриманий безпосередньо здійснював залякування свідків протиправної діяльності наркоугруповання, зокрема через підпалювання квартир та обстріли приватних будинків з гранатометів.

Як повідомляють у спецслужбі, після «карантину» в Криму організатори планували повернути зловмисника до активної «діяльності» в інтересах наркосиндикату.

Наразі бойовику оголошено підозру у вчиненні злочину за ст. 255 (створення злочинної організації) Кримінального кодексу України. Матеріали направлено до суду для обрання запобіжного заходу. У травні та у липні поточного року в межах спецоперації з протидії транснаціональній організованій злочинності співробітниками СБУ було затримано та заарештовано 28 активних членів наркоорганізації «Хімпром».

У ході проведення слідчих дій вилучено майже 10 млн. дол. США, зброю, наркотичні засоби, викрито та припинено діяльність підпільної нарколабораторії, в якій щомісячно виготовлялось більше ніж 200 кг наркотичних засобів, повідомиляє  Прес-центр Служби безпеки України.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН