Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині підбили підсумки туристичної кампанії

25 вересня під час засідання колегії обласної державної адміністрації під керівництвом очільника області Юрія Гусєва було розглянуто ряд питань.

Зокрема, директор Департаменту туризму та курортів ОДА Тетяна Волинець доповіла, що сума надходжень туристичного збору до місцевих бюджетів на 01 вересня 2019 року на 117% перевищила показник за аналогічний період минулого року і склала понад 4 млн грн.

Найвищі показники турзбору за 8 місяців поточного року в Голопристанському районі – 1,8 млн грн (+165,9%) та в Генічеському – понад 1 млн грн (+30,7%). В м.Херсоні сума сплати туристичного збору склала – 437,3 тис. грн (+162%).

Динаміка росту туристичних відвідувань Херсонщини з кожним роком також зростає. За 9 місяців 2019 року Херсонщину відвідало близько 4 млн туристів, з яких майже 100 тис. іноземних гостей. Це на 12% та на 49% перевищує показники аналогічного періоду минулого року.

Херсонщину відвідали туристи з Естонії, США, Білорусі, Туреччини та Німеччини. Перша трійка українських відпочивальників – з Дніпропетровської, Київської та Запорізької областей.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН