Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині зросла сума надходжень туристичного збору

Про це під час повідомив заступник голови облдержадміністрації Микола Якименко.

За інформацією Головного управління ДПС у Херсонській області за січень-травень 2021 року сума надходжень туристичного збору до місцевих бюджетів склала 542 тис. грн, що на 18% більше показника 2020 року. Збільшення показників відбувається за рахунок стягнення туристичного збору на території місцевих рад, де кількість закладів розміщення та туристичних відвідувань значно менша, ніж у курортно-рекреаційних громадах.

Як доповів Микола Якименко, діючі ставки турзбору приймались місцевими радами в 2019 – 2020 році і сьогодні потребують перегляду.

«На сьогодні, в умовах децентралізації та нового адміністративно-територіального устрою, рішення щодо ставок туристичного збору потребують перегляду оптимальності ставок турзбору та їх оновлення у разі потреби. Крім того, для подальшого туристичного розвитку територій також необхідне коректне визначення у відповідних рішеннях податкових агентів для здійснення в подальшому належного контролю за справлянням туристичного збору на підпорядкованих територіях» – зазначив заступник голови облдержадміністрації.

Наразі в курортних населених пунктах Генічеської та Скадовської місцевих рад ставка турзбору складає переважно 6 грн (0,1% від розміру мінімальної заробітної плати) з однієї особи за добу (як для внутрішніх так і для іноземних туристів), у той час як:

  • в с.Лазурне – 15 грн як для внутрішніх так і для іноземців;
  • в с.Залізний Порт – 15 грн для внутрішніх та 24 грн для іноземців;
  • в с.Приморське (Більшовик) – 30 грн для внутрішніх та 60 грн для іноземців;
  • в с.Хорли – 30 грн для внутрішніх і 15 грн для іноземців;
  • смт Каланчак – 30 грн для внутрішніх та 300 грн для іноземців.

Херсонська ОДА

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН