Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Запорізькі підприємства-боржники сплатили 105 мільйонів гривень податків

За інформацією Головного управління ДПС у Запорізькій області з початку року за рахунок погашення податкового боргу до бюджетів усіх рівнів надійшло 105 мільйонів 600 тисяч гривень, з яких 58,2 мільйона сплачено  до державної скарбниці, 47,4 мільйона – до місцевих.

Податкова служба застосовує заходи, передбачені законодавством, для роботи із боржниками. Так, з початку року з їхніх рахунків стягнуто платіжними вимогами та вилучено готівкових коштів на загальну суму 5,8 мільйона, близько одного мільйона надійшло від реалізації дебіторської заборгованості, від продажу майна, яке знаходилося у податковій заставі, до бюджету спрямовано майже 11 мільйонів.

У результаті застосування процедури розстрочення податкового боргу погашено 2,7 мільйона. Підприємства, які знаходяться в стадіях банкрутства, перерахували 4,5 мільйона.

З метою стягнення недоїмки податківці подали до суду 107 позовів на суму 625 мільйонів. На даний час задоволено 35 з них на суму 129 мільйонів, сплачено до бюджету 18,3 мільйона.

Протягом січня-серпня заборгованість з єдиного соціального внеску скорочено на 83,2 мільйона, зокрема, через органи Державної виконавчої служби – на 23,4 мільйона. Станом на перше серпня підприємства і приватні підприємці заборгували перед Пенсійним і соціальними фондами 524 мільйони гривень.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН