Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонці заборгували ТЕЦ 117 мільйонів гривень

Проблемним питанням є значна заборгованість абонентів підприємства за спожиті послуги з теплопостачання.

Начальник Служби збуту теплової енергії ТЕЦ Олександр Демченко коментує: «Заборгованість споживачів ТЕЦ становить 117 млн.грн.  Ми оприлюднювали суми заборгованості у розрізі ОСББ у засобах масової інформації та у відповідних групах у соціальних мережах, постійно розміщуємо оголошення із закликами про сплату боргу на під’їздах та у маршрутках. Багато абонентів скористались можливістю укласти договір реструктуризації заборгованості. Зі свого боку, ми готові надавати підтримку споживачам, які намагаються  досудово урегульовувати питання сплати заборгованості. Разом з тим, значна сума боргів наших споживачів вже стягнута за судовими рішеннями за позовами АТ «Херсонська ТЕЦ».

Це означає, що зі споживачами працюватимуть державні виконавці, які в рамках Закону «Про виконавче провадження» вживатимуть заходи примусового стягнення заборгованості, а саме: описуватимуть та реалізовуватимуть рухоме та нерухоме майно боржників, накладатимуть арешт на рахунки у банках (у т.ч. карткові).

Крім основної заборгованості, неплатникам, додатково, доведеться сплатити судовий збір (1% від суми боргу, але не менше 0,4% від розміру прожиткового мінімуму), виконавчий збір (10% від суми боргу) та витрати виконавчого провадження».

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН