Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Генічеському районі збирають бібліотечки для читачів Волновахи

Книгозбірнями Генічеського району розпочато благодійну акцію «Книга від читача до читача», під час якої книги передаються в дар бібліотекам Волноваського району Донецької області.

До ЦБС районної бібліотеки міста Волновахи входять й книгозбірні, які постраждали від бойових дій і зараз відновлюють свої фонди. Тому книжки від мешканців Генічеського району будуть доцільними для читачів цього регіону.

Акцію «Книга від читача до читача» розпочато у Генічеській центральній районній бібліотеці флешмобом з бійцями 34 батальйону та підтримано друзями й читачами бібліотеки — сім’ями Волік й Терещук, письменником, поетом, фотохудожником, Почесним громадянином міста Генічеська Олександром Прихненко, представниками Генічеської районної ради ветеранів, учнями молодших класів НВК №3 та їх батьками й старшокласниками ЗОШ №1. А далі естафету прийняли бібліотеки сіл Стрілкове, Олексіївки, селища Новоолексіївки, педагогічний колектив та учні Риковської школи естетичного виховання, про що вже є фотозвіти.

Про бажання взяти участь в цій благодійній акції заявили майже у всіх населених пунктах нашого району. Наприкінці вересня, під час святкування Всеукраїнського Дня бібліотек, буде підведено й підсумки акції «Книга від читача до читача», а учасників найцікавіших заходів відзначать дипломами в наступних категоріях: «За найбільш масовий захід», «За кращу інноваційну ідею», «За долучення до акції найбільшої кількості читачів», «За креативність та творчий пошук», «За активну участь в акції представників влади й місцевого самоврядування», «За найбільшу кількість книжок для дітей та юнацтва».

Організатори акції — Відділ культури Генічеської РДА та Генічеська центральна районна бібліотека Генічеської районної ради запрошують всіх охочих приєднатися до заходів, що будуть проходити до 25 серпня у Генічеському районі за місцем знаходження книгозбірень, пише Новий візит.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН