Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Новокаховському яслах-садку №4 запровадили єдиний освітній простір

З нового навчального року дошкільний навчальний заклад №4 Новокаховської міської ради запровадив єдиний освітній простір. Музична і спортивна зала, коридори дитсадку перетворені на ігрові майданчики, на яких діти перебувають у період між заняттями і у негоду.

Зона «Ігровент» оснащена природними і побутовими предметами і матеріалами, які можна використовувати у різні способи. За основу взята теорія «вільних матеріалів» американського архітектора Симона Ніколсона, яку адаптувала до освітнього процесу в дошкільних закладах магістр педагогічних наук Ліза Делі.

«Ця методика дає дітям розвиватись творчо, креативно, вона стимулює розвиток дивергентного мислення, мовлення, сенсорних відчуттів. У процесі взаємодії в парі, в невеликій групі, в колективі діти можуть розкладати, сортувати, розбирати предмети і створювати різні образи, предмети не за завданнями, а вільно, творити щось своє», – розповіла вихователька-методист ясел-садка №4 Нової Каховки Оксана Бариш.

У дитячому садку з’явилась розвивальна дошка Марії Монтессорі та обладнана «Лабораторія дослідника». У лабораторії знаходяться тематичні матеріали, які пояснюють, що таке магнетизм, звук, світло, природу космосу. Малюки вивчають різні властивості природних і побутових матеріалів за методикою Василя Сухомлинського.

У своїх розробках педагогічний колектив керується одним з головних принципів «Нової української школи» та базового компоненту дошкільної – неперервність освітнього процесу.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН