Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Як подолати нелегальне працевлаштування на Херсонщині

За ініціативи Об’єднання організацій роботодавців Херсонщини (ООРХ), в Херсонській ОДА відбулась нарада щодо вирішення цієї проблеми.

Голова ООРХ Александр Олейник серед іншого зазначив:

“Наслідки неформальної економіки і не задекларованої праці, несуть загрозу повній, продуктивній і якісній зайнятості, сталому економічному розвитку та абезпеченню дотримання прав та соціальних гарантій у сфері праці. Ми маємо, з однієї сторони – «тіньову» зайнятість, яка шкодить інтересам держави і всього суспільства, з іншої – зайнятість, яка забезпечує головне для працюючих людей – роботу, а за цим дохід у сім’ю, настрій, спокій і соціальний мир у суспільстві. Тому до «детінізації» економіки потрібно підходити дуже виважено.

На сьогодні відсутня політика на рівні держави (законодавча база) як боротися з роботодавцями, які здійснюють нелегальну підприємницьку діяльність. У разі детінізації зарплати і легалізації інших видів податків ми маємо колосальні можливості для самостійного ведення господарства і фінансування потреб суспільства…”

Наприкінці учасники наради визначили необхідність оновлення робочої групи з питань легалізації праці та створення законодавчих ініціатив, зокрема, розширення повноважень інспекторів праці.

Об’єднання організацій роботодавців Херсонщини

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН