Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонка з Німеччини Надія Теленчук представила нову поетичну збірку «Дихай»

В арт-лабораторії обласної Гончарівки «Українська хата – талантами багата» відбулась творча зустріч з поетесою родом з Херсонщини, яка зараз живе і працює в Берліні.

Надія Теленчук народилась у Посад-Покровському, закінчила із золотою медаллю Херсонську гімназію №6, здобувала вищу освіту в Київському економічному університеті і продовжила навчання в аспірантурі Берлінської школи економіки і права за напрямком «міжнародна економіка». 2011-го року вийшла друком перша збірка поезій Надії Теленчук, за два роки її прийняли до Національної спілки письменників України. У Херсоні вона представила нову збірку «Дихай».

«Пишу вірші з 12 років. В них – менше суспільного, більше – ліричного. Пишу про емоції, жіночі почуття, для душі. Найбільше мене надихають люди, вони як книга – можуть багато чого тобі розповісти, відкрити щось нове», – розповіла Надія Теленчук.

Зустріччю з землячкою арт-лабораторія розпочала новий проєкт «Самоцвіти України», у рамках якого відбуватиметься знайомство з українцями з-закордону, котрі продовжують пропагувати рідну мову. Про це розповів голова обласного товариства Всеукраїнського об’єднання «Просвіта» Олег Олексюк. Цей проєкт виник за ініціативи херсонської «Просвіти» та обласного бібліотечного товариства.

«Надія продовжує вшановувати родинну мову, хоча володіє ще трьома. Її книги – неординарні, з власними поетичними образами і знахідками. Поетеса експериментує у формах, у слові. Пише вірші ще російською, англійською, німецькою, її поезії перекладаються французькою», – сказав Олег Олексюк.

На зустрічі звучали вірші у виконанні авторки, учасники могли поспілкуватись з Надією і придбати книгу з автографом.

«Дуже цікава, надихаюча людина. Надія розповіла про свій життєвий шлях, і я знайшла схожість зі своєю долею. Вирішила придбати її збірку, хоча раніше не була знайома з її творчістю. Тепер буду слідкувати і читати її вірші», – зазначила студентка факультету іноземної філології Херсонського державного університету Марія Андреєва, яка побувала на зустрічі з поетесою.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН