Сьогодні у Херсонському міському суді відбулося засідання, під час якого обрали запобіжний захід 21-річному підозрюваному у жорстокому вбивстві 36-річної жінки в Гідропарку – 60 діб тримання під вартою без права внесення застави.
Нагадаємо, що тіло жінки з ознаками насильницької смерті виявили вранці 3 вересня на березі в Гідропарку. Поліція відкрила кримінальне провадження за п.10 ч.2 ст.115 Кримінального кодексу України «Умисне вбивство».


Як розповів заступник начальника обласної поліції Микола Цап, інформація про злочин була розміщена у соцмережах і завдяки цьому через кілька годин поліцейські встановили особу загиблої.


Упродовж трьох діб під процесуальним керівництвом обласної прокуратури тривали заходи зі встановлення особи підозрюваного у вбивстві. Весь особовий склад оперативного блоку та слідчих обласного главку поліції, Херсонського відділу поліції, а також Дніпровського та Корабельного відділень працювали цілодобово. Вони провели колосальний обсяг роботи, використали всі можливі оперативно-розшукові заходи: крім подворових та поквартирних обходів, перевірки знайомих та рідних загиблої, перевіряли осіб, раніше судимих за подібні злочини. Оперативники переглянули багато годин відео з камер зовнішнього відеоспостереження поблизу місця виявлення тіла та біля місця проживання загиблої. Також у роботі поліцейські застосували систему відеонагляду та аналітики ГУНП «Безпечне місто», яка дозволяє розпізнавати транспортні засоби та обличчя осіб, які знаходяться у розшуку. Завдяки цьому вдалося встановити особу підозрюваного. Це 21-річний житель області. Орієнтування з його фото негайно розмістили у соцмережах і разом з поліцейськими громадяни активно долучилися до пошуків чоловіка.


Підозрюваного розшукали в Херсоні. Сьогодні у Херсонському міському суді йому обрали міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб.
Наразі у цій справі призначено проведення ряду судово-медичних експертиз. Досудове розслідування триває.