Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині очікується додаткове постачання сироватки проти дифтерії

Регіони України отримають додаткову дозу сироватки проти дифтерії. За даними Міністерства охорони здоров’я України, всього у цьому місяці надійшло 200 ампул. Сироватку як гуманітарну допомогу надала Україні Всесвітня організація охорони здоров’я. Проте така кількість є недостатньою і наразі триває процедура закупівель сироваток за кошти державного бюджету із залученням міжнародних організацій.

Нагадаємо, якщо ви відчули перші ознаки дифтерії або про такі симптоми повідомила ваша дитина (ред.- набряк горла та біль, температура, нудота, головна біль), потрібно негайно звернутися до свого сімейного лікаря, терапевта чи педіатра. Там вам нададуть допомогу, а також зроблять щеплення проти захворювання. Варто зазначити, що вакцинування у закладах, які уклали договори з Національною службою здоров‘я України (НСЗУ), є абсолютно безкоштовним.

Що стосується Херсона, то місто повністю забезпечене сироваткою від дифтерії. Про це на початку серпня розповіла журналістам «Гривна» експерт управління охорони здоров’я Херсонської міськради з інфекційних хвороб Ольга Демедюк. За її словами, зараз дійсно активізувалася робота щодо вакцинації проти дифтерії та правця, адже ситуація зі зростанням захворюваністю кором в Україні, яка оцінюється як епідемічна, показала, до чого може призвести недостатня вакцинація населення. По Херсону охоплення вакцинацією серед дорослих складає понад 80%. 

Гривна

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН