Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Найдовший Прапор з автографами бійців АТО й ООС з Херсонщини став новим рекордом України

Прострілені, вицвілі й підписані автографами українських бійців АТО й ООС Державні Прапори України не можуть не викликати емоцій, мабуть, у кожного свідомого громадянина України. Адже попри небезпеку, обстріли й атаки, українські бійці завжди зберігають із собою синьо-жовті стяги.

Тому сьогодні, 23 серпня, у День Державного Прапора України, на честь свята й на знак вдячності українським Героям-захисникам на площі Свободи урочисто встановили новий національний рекорд України – розгорнули найдовший об`єднаний Прапор України з автографами бійців, які повернулися із зони проведення бойових дій на сході країни.
Встановлення такого патріотичного рекорду відбулось за ініціативи Херсонської обласної державної адміністрації.
Так, ретельно замірявши об`єднані в єдине прапори, керівниця Національного реєстру рекордів України Лана Вєтрова підтвердила, що на Херсонщині дійсно встановлено рекорд на найдовший прапор з підписами бійців АТО й ООС.
112 стягів загальною довжиною 152 м 40 см об`єднали в один майстрині Державного навчального закладу «Херсонське вище училище сервісу та дизайну» та волонтери.

Продемонстрували Прапор України 50 військовослужбовців ЗСУ та Національної Гвардії України Херсонської області, разом з ними – волонтери, представники громадськості, всі, хто надає гуманітарну допомогу хлопцям-бійцям, пересічні громадяни.
Перший заступник голови обласної державної адміністрації Дмитро Бутрій подякував усім, хто долучився до дійства й надав прапори, та зауважив:

«Ми всі розуміємо, яка це цінність і як важко тримати окремі з прапорів, адже декого із воїнів, що їх підписали, вже немає серед нас. Хочу підкреслити, що це не просто синьо-жовті стяги. Кожен з них – окрема унікальна історія, а разом вони – це чиїсь життя, хвилюючі моменти, спогади про родину, рідну домівку чи край. Цей стяг – символ єднання українців, незламності духу, міці і нагадування про тих, кому ми завдячуємо нашим мирним небом».
Також Дмитро Бутрій запропонував започаткувати цілий всеукраїнський щорічний флеш-моб, щоб на кожну річницю незалежності України у Києві збиралися прапори з куточків усієї країни і об`єднувалися в один стяг.

«Впевнений, разом прапори утворять не десятки метрів, а десятки чи навіть сотні кілометрів! Такий захід доводить нашу єдність, незалежність і згуртованість», – зауважив Дмитро Бутрій.

Для встановлення нового рекорду Прапори надали голова громадської організації «Янголи добра» Наталія Бреус, голова волонтерської організації «Маскувальна сотня» Юрій Курило, голова громадської організації «Українська Єдність» Ігор Кравець, координатор організації «Херсонський волонтерський центр допомоги ЗСУ» Галина Уманець та 57-ма окрема мотопіхотна бригада імені кошового отамана Костя Гордієнка.
Об`єднання цих прапорів у єдиний доводить, що ми різні, але ми єдині. Адже незважаючи на регіон України, віросповідання чи етнічну приналежність, кожен громадянин нашої держави прагне тільки одного – миру, спокою, злагоди та незалежності рідної землі.

Прес-служба Херсонської ОДА

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН