Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонська вчителька стала півфіналісткою Global Teacher Prize Ukraine

Учителька з Херсона увійшла до 50-ки півфіналістів конкурсу Global Teacher Prize Ukraine.

Про те, чим привернула увагу посеред інших претендентів на перемогу, повідомляється на Фейсбук сторінці конкурсу:

– Ірина Фокіна – учителька основ здоров’я і трудового навчання з Херсона, яка змогла змінитися й довела всім, що вона може стати хорошим педагогом.

Зовсім не тиха й не спокійна учениця, пані Ірина часто була основною темою для обговорення на педраді у своїй школі. Хоча її оцінки були хорошими, бійки, ігри з м’ячем і неформальне лідерство у колективі вплинули на сприйняття дівчинки оточенням. Коли її план стати міліціонером  не втілився в життя, пані Ірина вирішила вступати до педагогічного інституту. Із першого разу їй це не вдалося, тому вона цілий рік працювала в школі піонервожатою. За цей рік вона змогла перевиховати саму себе й дійсно загорілася  ідеєю викладання.

Однак колега з валізою педагогічного досвіду запевнила молоду й амбітну дівчину, що їй ніколи не стати педагогом. Від того дня пані Ірина зробила все, щоб показати, як сильно вона помилялася. Тепер учитель-методист, Відмінник освіти України й директорка освітнього закладу може багато чим похизуватися.

Найбільше пані Ірина радіє, коли учні змінюються на її очах. Вона багато уваги приділяє тим, хто нічого не вміє, і переконана, що діти вчаться у вчителя, коли той щось робить, тому її девіз під час уроків – «Працюй разом із дітьми!». Та вона працює ще й для дітей: готує інтегровані уроки, проводить заняття під відкритим небом і координує групову роботу.

Пані Ірина разом зі своїми учнями долучається до флешмобів, благодійних акцій та добрих справ. Вона створила волонтерський рух серед учнів школи, охопивши турботою ветеранів війни, одиноких літніх людей, онкохворих дітей. Приклад роботи їхніх загонів волонтерів «Нащадки Перемоги» та «Юні патріоти», які виховали більше 100 волонтерів, сприяв пропагуванню волонтерства у Херсоні. Багато прикладів діяльності талановитої вчительки також мають вплив на громаду та учнів. Її авторські флешмоби до національних свят розвивають патріотизм 🇺🇦, а акції з благоустрою міста покращують навколишнє середовище для всіх жителіВ.

За зміни пані Ірина часто береться власноруч. Вона досягла висот, із яких могла спокійно ділитися досвідом із іншими. Та простих шляхів ця вчителька ніколи не обирала. Із відомої, елітної школи вона перейшла в нікому не відому маленьку школу. Вона не просто очолила заклад, що переживав тяжкі часи: зменшення контингенту учнів; проблемний психологічний мікроклімат у педколективі; занедбана матеріально-технічна база; великий середній вік педагогів, а запровадила глобальні зміни. За три роки пані Ірина сформувала успішну професійну команду вчителів, які тепер проводять семінари з обміну досвідом організації освітнього процесу для вчителів Херсонської області.

Уся діяльність пані Ірини – приклад для її учнів. Вона прагне, щоб вони бачили її досвід, жагу до співпереживання, турботи і вже сьогодні ставали добрішими, дбайливішими та уважнішими до проблем людей, які їх оточують.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН