Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Юрій Гусєв провів нараду щодо стану дорожнього господарства степових районів області

Зважаючи на значну віддаленість від обласного центру й гостру потребу у покращенні стану автомобільних шляхів степових районів, 12 серпня голова облдержадміністрації Юрій Гусєв провів виїзну нараду в смт Високопілля з питань розвитку дорожнього господарства Великоолександрівського, Нововоронцовського та Високопільського районів.

«Нас цікавлять два аспекти: які ремонті роботи будуть проведені до кінця поточного року і що повинні зробити громади, аби вже спланувати роботу на наступний рік», – окреслив головні напрямки обговорення Юрій Гусєв.

Начальник управління автомобільних доріг загального користування місцевого значення Департаменту будівництва та розвитку інфраструктури ОДА Анатолій Галамага поінформував, що обсяг фінансування дорожніх робіт по Великоолександрівському району за 2018 рік склав 8950,9 тис грн, по Нововоронцовському – 13838,7 тис грн, а по Високопільському – 7956,2 тис грн.

На 2019 рік передбачено роботи у Великоолександрівському районі на суму 40378,1 тис грн, у тому числі вулиць і доріг комунального значення. Будуть відремонтовані ділянки автошляхів Калініндорф – Калінінське, Велика Олександрівка – Борозенське – Милове, Кочубеївка – Давидів Брід.

У Нововоронцовському районі ремонті роботи коштуватимуть 16441,8 тис. грн і заплановані заходи з поточного дрібного ремонту, експлуатаційного утримання та безпеки руху, а також з поточного середнього ремонту вулиці Бережного в смт Нововоронцовка.

На території Високопільщини обсяг фінансування дорожніх робіт складе  45017,6 тис грн. Ремонтуватимуть ділянки дороги Орлове – Іванівка, Мала Шестірня – Високопілля, Нововознесенське – Новомиколаївка, Заградівка – Кочубеївка і по вулицях Суворова й Кобзаря смт Високопілля.

Представники органів місцевого самоврядування і райдержадміністрацій зазначених районів звернули увагу, що подекуди ремонтні роботи виконуються неякісно або ж залишаються не завершеними до кінця.

Тут Юрій Гусєв запропонував залучати громади до здійснення контролю по ремонту доріг власних територій:

«Якщо ремонт дороги не відповідає заявленим вимогам, слід не підписувати акти виконаних робіт і вибудовувати систему так, щоб місцеве самоврядування систематично контролювало виконання ремонту».

Щодо автомобільних доріг державного значення начальник Служби автомобільних доріг у Херсонській області Микола Савченко розказав, що на кожен район передбачено в середньому по 3-4 млн грн для їх зимового і літнього утримання. Для більш ефективного покращення якості дорожнього покриття райони повинні також залучати кошти місцевих бюджетів.

Підбиваючи підсумки наради, голова облдержадміністрації Юрій Гусєв наполіг:

«Будемо домагатися необхідного фінансування для ремонту доріг з державного бюджету, але давайте на основі співфінансування створювати проекти й ремонтувати не просто окремі ділянки доріг, а шляхи, що з`єднують між собою населені пункти».

сайт Херсонської ОДА

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН