Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Бериславському районі з’явився новий підрозділ пожежної охорони

Рятувальники обслуговуватимуть територію Високівської сільради.

У Високому Бериславського району до роботи заступив новий підрозділ пожежної охорони. Він обслуговуватиме всі чотири населені пункти, що входять до складу сільради, а за потреби надаватиме допомогу сусіднім селам.

Його створення пришвидшив намір одного з місцевих підприємств встановити у Високому сонячну елетростанцію. За словами представника компанії, за правилами пожежної безпеки їм потрібен був діючий підрозділ пожежної охорони в певному радіусі від об’єкту або ж добровільна пожежна дружина. Оскільки ані першого, ані другого тут не мали навіть у перспективі, то необхідну службу вирішили створити з нуля.

— За підтримки не лише цього підприємства, а й інших місцевих спонсорів, а також за рахунок сільради нам вдалося створити такий підрозділ. Потреба ж у ньому існує дуже давно, він необхідний для збереження від пожеж домівок людей, лісових насаджень та врожаю. Адже досі, щоб викликати професійних рятувальників з Берислава втрачався дорогоцінний час. Я дуже рада, що спільними зусиллями нам вдалося створити цей підрозділ, забезпечити його приміщенням та спецодягом, — прокоментувала “Новому дню” Високівський сільський голова Євгенія Перевенко.

За її словами, в новому підрозділі працюватимуть три жителя громади, які пройшли спеціалізоване навчання в Херсоні.

Олександр ПІТОЄВ,

Фото з сайту Бериславської райдержадміністрації

Новий день

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН