Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині відбувся другий Всеукраїнський сімейний квест-фестиваль «Щасливі разом!»

З 2 по 4 серпня за підтримки обласної державної адміністрації у Херсоні відбувся другий Всеукраїнський сімейний квест-фестиваль «Щасливі разом!» для сімей, які виховують дітей з синдромом Дауна.

У заході взяли участь 20 родин з Херсонської, Харківської, Київської, Одеської, Миколаївської областей та міста Бровари.

Організаторами квест-фестивалю виступила Херсонська обласна організація підтримки дітей з синдромом Дауна та їх сімей «Сонячні діти Херсонщини».

Мета Фестивалю – показати, що сім`ї, які виховують дітей з синдромом Дауна, можуть жити щасливим успішним життям; привернути увагу суспільства до проблем людей з інвалідністю; до створення умов для їх повноцінного життя; руйнувати міфи про людей з синдромом Дауна.

Всі сім`ї-учасники змагалися у трьох конкурсах: кулінарному, спортивному та творчому. Потрібно було проявити спритність, командну роботу, швидкість, тому що враховувався і час виконання завдань, і навіть інші навички як дітей, так і батьків.

Таку ідею проведення заходу було втілено у життя завдяки коштам від виграного конкурсу з визначення програм (проектів, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства, для виконання (реалізації) яких надається фінансова підтримка за рахунок коштів обласного бюджету в 2019 році, який проводить Департамент з питань внутрішньої та інформаційної політики ОДА та спонсорській підтримці.

Також у ході фестивалю провели справжній показ мод, під час якого діти з батьками створювали костюми з підручних матеріалів, а потім дефілювали сценою, де можна було побачити казкових героїв, черепах, фей та навіть квіти з пакетів і клейкої стрічки. Всі роботи не залишилися без уваги і були оцінені журі.

Переможцями спортивного конкурсу стала родина Міщанінцевих з села Чорнобаївка Білозерського району, кулінарного конкурсу – родина Лещенко з міста Київ, творчого конкурсу – родина Маракуліних-Саханевич з міста Скадовськ. Гран-прі отримала сім’я Гандрабург з села Дар’ївка Білозерського району.

Організатори заходу зазначають, що вже починається підготовка до проведення у наступному році чергового, третього Всеукраїнського сімейного квест-фестивалю «Щасливі разом!».

сайт Херсонської ОДА

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН