Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Для пацієнтів геріатричного пансіонату в Голій Пристані влаштували свято

Про це на Фейсбуці повідомляє Євген Рищук, кандидат у народні депутати:

– «Забезпечити гідний рівень життя пенсіонерів»…, «Маємо турбуватися про людей похилого віку» – стандартні гасла та цитати з виступів політичних діячів, якими рясніють зазвичай жовтневі дні. Чому жовтневі? Тому що 1 жовтня щорічно в світі відзначається Міжнародний день людей похилого віку, і саме ця дата «активізує» увагу до людей похилого віку.
А чи задумувались ви, що насправді для цих людей означає турбота, увага? Чи знаєте ви, скільки в Херсонській області є геріатричних пансіонатів? Скільки дідусів і бабусь у них перебуває? У моєму 186 окрузі такий пансіонат є в місті Гола Пристань. У ньому зараз мешкає 213 людей. У кожного з них – своя історія: хтось втратив житло, від когось відмовились діти, хтось став жертвою шахрайства найближчих родичів, хтось має обмежені можливості через інвалідність…
Не вперше я тут, не вперше спілкуюсь із людьми та персоналом закладу. Знаєте, так хотілось звичайний їхній день перетворити на яскравий і незабутній! Ми з командою звернулись із закликом до дитячих колективів: А давайте влаштуємо невеличкий благодійний концерт! Відразу відгукнулися талановиті танцюристи – зразковий хореографічний колектив “Школа танців Дельсарт” (керівник – Микола Алексашкін) та юна вокалістка Лада Алексєєва, вокальна студія “Дебют” (керівник – Анна Усатюк). Щиро вдячний вам за цей день, за подаровані емоції – день справді вийшов класний!
А ще знаєте, чого елементарного не вистачає цьому закладу, щоб його мешканці були трішечки щасливішими кожного дня? Санітарного автомобілю, щоб елементарно мати змогу з’їздити в аптеку, до рідних, на екскурсії. Я як депутат обласної ради отримав офіційне звернення від адміністрації пансіонату й даю слово, що питання буде вирішено!

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН