Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Стала відома причина масового захворювання дітей у дитячому таборі на Одещині

За попередніми даними, причиною масового отруєння дітей в оздоровчому таборі в Сергіївці стала дизентерія

Як передає Depo.Одеса, про це “Бессарабії INFORM” повідомив головний лікар Білгород-Дністровської багатопрофільної лікарні Ігор Десятник.

Нагадаємо, минулого тижня до медустанов Білгород-Дністровського району з симптомами харчового отруєння надійшли понад 50 дітей та дорослих, які перебували в дитячому таборі “Медик-2” у Сергіївці.

Як розповів Ігор Десятник, дітей шпиталізували до лікарні зі скаргами на нездужання, підвищену температуру, у деяких захворілих була блювота і рідкий стілець. Всіх шпиталізованих оглянулаа завідуюча інфекційним відділенням. Вік постраждалих від отруєння – від 10 до 15 років, родом вони з Київської та Чернігівської областей

Відомо також, що ще дві дівчинки з подібними симптомами надійшли до медустанови ввечері у суботу, 13 липня.

“З 34 осіб, які надійшли до нас у п’ятницю, починаючи з 00:00, залишилося вісім осіб. Стан їх задовільний. Ми чекаємо результатів аналізів, сьогодні до Сергіївки виїжджає наша лабораторна служба, яка буде проводити дообстеження 150 дітей, які залишилися у таборі. Крім того, туди їде і наш доктор, який буде оглядати дітей. На сьогоднішній день, за даними лабораторної служби, у дітей висіяна дизентерія Флекснера”, – зазначив Ігор Десятник.

Цю інформацію виданню також підтвердили у відділі лабораторних досліджень.

Довідка: Дизентерія Флекснера – один із видів дизентерії, яка частіше зустрічається у південних регіонах. Збудником захворювання є дизентерійна паличка. Шлях передачі бактерії – фекально-оральний, джерелом захворювання є хвора людина з гострою або хронічною формою або бактеріоносій. Збудники захворювання дуже живучі. Так, наприклад, збудник дизентерії у ґрунті виживає від трьох до 81 діб, в каналізації – 20-30 діб, на хлібі – до 10 діб, на предметах домашнього вжитку – 20-25 діб.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН