Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Жителі Новотроїцького розказали про свої проблеми

Голова Роздольненської об’єднаної територіальної громади, кандидат у народні депутати по 185-ому виборчому округу Вегандз Мясникян поспілкувався з активною частиною виборців Новотроїцького.

Саме на таких зустрічах відбувається живе спілкування, обговорюються питання і проблеми, які хвилюють жителів. Кандидат же може відчути близькість своїх програмних лозунгів людям, їхню відповідність настроям і потребам суспільства.

Новотроїцький район для Вегандза Мясникяна – рідний, він народився у селі Софіївці. Після навчання (три виші) мешкає у Каховці. На останніх місцевих виборах переміг і очолив Роздольненську сільську раду, яка півтора роки тому стала об’єднаною (до складу увійшли Чорноморівка та Вільна Україна). За час роботи став відомим на всю країну як наймолодший і креативний очільник ОТГ. Перед прийняттям рішень з розподілу коштів громади проводить опитування мешканців.

«Як голова громади зробив все, що обіцяв. Сьогодні можу зробити більше для країни, для нашого регіону. Такі зустрічі – особисте спілкування, діалог, де я можу почути запити людей, які цікавляться політикою і хочуть реальних змін», – сказав кандидат.

Наболіло в душах виборцях немало: низька плата за оренду паїв (у деяких господарствах орендарі лише до 3% грошової оцінки землі «дотягують»), низькі пенсії вчителям, які пішли за вислугою років (1 497 грн.), від’їзд молоді з сільських районів. Проблеми схожі і в Каховському, і в Новотроїцькому районах.

Орендна плата за паї повинна бути не нижчою, ніж 7% вартості землі (як у земель державної власності), вважає кандидат у народні депутати. Мінімальна пенсія повинна дорівнювати розміру прожиткового мінімуму (1 957 грн.). Щоб залучати молодь, говорить Вегандз Мясникян, потрібно повернути «відпрацювання» по закінченні вишу терміном 1 рік і зацікавлювати молодих фахівців власним житлом і фінансовою підтримкою.

Кандидат виступає проти зняття мораторію на продаж сільськогосподарської землі. Це повинні вирішувати громадяни України шляхом голосування на референдумі.

Вегандз Мясникян познайомив з основними програмними цілями: введення обов’язкового медичного страхування, жорсткий контроль ремонту доріг і збереження земель. Кандидат-самовисуванець пропонує законодавчо закріпити відповідальність нардепів за прогули засідань парламенту та зняття депутатської недоторканості.

Вегандз Мясникян є кандидатом у народні депутати по 185-ому виборчому округу.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН