Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Хаджибейському лимані знову гине риба та креветки

Ділянка водойми, на якій зафіксували задуху, складає 300 метрів

У середу, 3 липня на Хаджибейському лимані біля села Нерубайське Біляївського району виявили загиблу креветку та бички, повідомляє Depo.Одеса з посиланням на Одеський рибоохоронний патруль.

На квардартний метр водойми нарахували в середньому 500-700 загиблих креветок та два-три бичка.

На місці виявлення задухи водних біоресурсів працювала комісія, до складу якої увійшли співробітники Одеського рибоохоронного патруля, Державної екологічної інспекції в Одеській області, Біляївського міжрайонного Управління ГО Держпродспоживслужби в Одеській області, Голова РА “Хаджибейський лиман”.

“При візуальному обстеженні фахівці встановили, що вода має насичений зелений колір та неприємний специфічний запах. Вимірювання розчиненого кисню у воді показали його низький склад (4,6 мг О2/л). За попередніми висновками, причиною загибелі водних біоресурсів став малий вміст розчиненого кисню у результаті цвітіння водоростей”, – повідомили у патрулі. Фахівці відібрали проби води для лабораторних досліджень.

Також щодо усунення наслідків мору аодних біоресурсів Одеський рибоохоронний патруль звернувся до рибопромислової асоціації, яка здійснює рибогосподарську діяльність на Хаджибейському лимані.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН