Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Ярмарки вакансій допомагають ветеранам АТО і переселенцям знайти роботу

У рамках проєкту «Подолання наслідків конфлікту», що реалізується обласною державною адміністрацією,  Міністерством з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України і громадською організацією «СВ-платформа» за фінансової підтримки Світового банку, в Енергодарському центрі зайнятості відбувся «Ярмарок вакансій» для ветеранів російсько-української війни, вимушених переселенців з Донбасу та членів їхніх родин.

Учасників привітали експерт МінТОТ Тетяна Шумілова, заступник директора Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Олександр Зубченко, заступник Енергодарського міського голови Андрій Терентьєв. Координатор проекту Микола Барановський розповів відвідувачам про тренінгову підготовку, навчання основам відкриття бізнесу, фінансового планування, маркетингу, визначення категорій споживачів, а також про програму безоплатної професійної підготовки.

Зустрілися з учасниками ярмарку також представники  атомної та теплової електростанцій, ДП «Атоменергомаш», ПП «Енхол», комунальних підприємств з водопостачання, озеленення та благоустроюю, які розповіли про вакансії та кваліфікаційні вимоги до працівників, умови оплати праці, соціальні гарантії  тощо.

Аналогічний ярмарок, що зібрав понад 40 безробітних та десять роботодавців, відбувся в Мелітополі.

Реалізація проєкту в нашому регіоні триває. Протягом трьох місяців 160 запоріжців безкоштовно здобудуть нові спеціальності та вдосконалять свої  навички у закладах професійно-технічної освіти Запоріжжя, Мелітополя та Бердянська, а 50  підприємців-початківців під керівництвом досвідчених наставників відкриватимуть нові горизонти для власної справи. 

Запорізька ОДА

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН