Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Жительці Тавричанської ОТГ вручили медаль «Мати-героїня»

Марії Галкіній із Тавричанської громади, що у Каховському районі, указом Президента України присвоїли Почесне звання України «Мати-героїня».

Марія Трохимівна є прикладом справжньої материнської самовідданості, зразкової матері,  яка народила і та відмінно виконує свій материнський обов’язок щодо виховання своїх шістьох дітей, піклується про їх здоров’я, фізичний, духовний і моральний розвиток. Марія Трохимівна – жінка-трудівниця, з якої беруть приклад, на яку завжди можна покластися, яка допоможе і словом, і ділом. Користується повагою серед односельців. Вона відповідальна, чесна, турботлива, чуйна. 

Голова Каховської РДА Валерій Салтиков виконав приємну місію – вручив 26 червня медаль та почесне посвідчення до нагороди матері-героїні та подякував їй за самовідданість і невичерпну любов, якими вона керуються у вихованні дітей.

До вітань приєднався і очільник місцевої громади Юрій Гречка та висловив Марії Трохимівні найщиріші слова вдячності та побажав довгих років життя, здоров’я і наснаги, люблячих онуків, сміху і радості у родині, любові та добробуту.

До відома, почесне  звання України “Мати-героїня” присвоюється жінкам, які народили та виховали до восьмирічного віку п’ятьох і більше дітей, у тому числі дітей, усиновлених в установленому законодавством порядку, враховуючи вагомий особистий внесок у виховання дітей в сім’ї, створення сприятливих умов для здобуття дітьми освіти, розвитку їх творчих здібностей, формування високих духовних і моральних якостей. Жінки, що отримали звання «Мати-героїня» можуть претендувати на певні пільги.

Таврийские вести

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН