Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Нова Каховка подбала про відпочинок дітей-пільговиків

З міського бюджету виділені майже 300 тисяч на оздоровлення дітей у пришкільних таборах. 785 сиріт, дітей з родин учасників бойових дій на Донбасі, внутрішньопереміщених осіб та чорнобильців, а також – обдарованих дітей відвідали табори відпочинку без оплати за харчування.

6 малюків та підлітків, які змушені були переселитись із окупованих районів Донецької та Луганської областей, оздоровилися у таборі відпочинку на березі Джарилгацької затоки у Красному Скадовського району. З 27 травня відкрились 13 пришкільних таборів у Новій Каховці.

«У місті і у сільській місцевості, яка територіально входить до міськради, працювало 36 таборів. З них 10 – мовних і 26 – національно-патріотичного спрямування. У перших діти закріпили знання і навички з рідної мови, у пришкільному таборі школи №8, наприклад, практикувалися з англійської. У програмі всіх таборів відпочинку передбачили екскурсії містом (в тому числі, ознайомлення з вишиванками, які застигли у камені – прикрасою Нової Каховки), візити до музеїв, картинної галереї, дуже популярна екскурсія до регіонального управління МНС. Місцева влада подбала про те, щоб усі категорійні діти отримували харчування безкоштовно. Також ці табори могли відвідувати й інші діти за батьківську плату. Вартість харчування – 27 гривень на день», – розповіла спеціаліст відділу освіти Новокаховської міської ради Марина Забейда.

Пришкільні табори працювали до 13 червня. А діти з Донецької та Луганської областей, які мешкають зараз у місті, змогли безкоштовно оздоровитись на березі мілководної затоки Джарилгач у селі Красному. На придбання 26 путівок виділено з місцевої казни 90 тисяч 200 гривень.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН