Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В облдержадміністрації обговорили питання удосконалення структури райдержадміністрацій

Сьогодні, 19 червня, під головуванням першого заступника голови облдержадміністрації Дмитра Бутрія відбулася селекторна нарада з головами РДА стосовно питання оптимізації структури та штатної чисельності працівників районних державних адміністрацій Херсонщини.

Нарада відбулася за участі заступників голови облдержадміністрації, керівників структурних підрозділів ОДА та її апарату.

Так, було зазначено, Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман зробив заяву, що одним із питань найближчого засідання Уряду стане ініціатива скорочення на 50% районних та обласних державних адміністрацій з січня 2020 року. Особливо там, де в районах на 100% сформовані об’єднані громади.

Під час наради керівником апарату облдержадміністрації Володимиром Клюцевським надано обґрунтування та рекомендації головам райдержадміністрацій стосовно особливості формування структури РДА.

Про оптимізацію видатків та утримання райдержадміністрацій у 2019 році розповіла директор Департаменту фінансів ОДА Наталія Вітренко.

За результатами конструктивного обговорення питання порядку денного присутні висловили свої позиції та прийняли ряд виважених рішень.

Зазначимо, що за словами Володимира Гройсмана, до 1 січня 2021 року потрібно, аби районні центри і міста районного значення отримали статус об’єднаних територіальних громад.

сайт Херсонської ОДА

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН