Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

ЦВК почав реєструвати кандидатів в нардепи по Запорізькій області

Нагадаємо, що Парламентські вибори відбудуться 21 липня 2019 року. Тож «Факти Запоріжжя» і надалі будуть слідкувати за кандидатами по Запорізькій області.

На парламентські позачергові виборі 2019 по Запорізькій області станом на 13 червня в ЦВК вже зареєстровані 5 кандидатів, які балотуватимуться шляхом самовисування.

По виборчому округу № 76 (Вознесенівський р-н, Хортицький р-н, м. Запоріжжя), 10.06.2019 зареєстрований Михайло Прасол.

На сьогодні, Михайло Вікторович є депутатом Запорізької міської ради від партії «Українське об’єднання патріотів — УКРОП».

Він відомий своїми виступами, як активий учасник протестних акцій проти будівництва розважального центру Володимиром Кальцевим та протистоянням з Валерієм Романовим. Нагадаємо, що на початку 2019 року Михайлу Вікторовичу було повідомлено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ст. 366 ККУ. Суть злочину полягає в тому, що депутат в декларації за 2016 рік приховав декларування понад 3 млн. доларів. Відомо, що керівник прокуратури Запорізької області особисто повідомив депутату про підозру.

Також, 10.06.2019 зареєструвався В’ячеслав Богуслаєв як кандидат по виборчому округу № 77 (м. Запоріжжя, Шевчепнківський р-н).

В’ячеслав Олександрович є генеральним директором та власником відкритого акціонерного товариства “Мотор Січ”, деканом філіалу факультету “Авіадвигунобудівництво” Національного аерокосмічного університету “ХАІ”.

Як повідомляли «Факти Запоріжжя», в кінці 2018 року НАЗК направило в суд 2 протоколи про адміністративніправопорушення за фактом несвоєчасного повідомлення про суттєві зміни  в майновому стані відносно нардепа Богуслаєва

Також відомо, що в січні 2014 року В’ячеслав Олексндрович голосував за “диктаторські закони” – пакет антидемократичних законів, які суттєво обмежували права громадян і свободу слова. Відомий проросійською політикою, незаконною приватизацією «Мотор Січі». В вересні 2017 року Служба безпеки Українины подала до суду клопотання про арешт 41% акцій ПАО “Мотор Січ”. Правоохоронці підозрюють, що власники  намагаються перемістити активи підприємства з України до Китаю, що призведе до його ліквідації.

По виборчому округу № 78 (м. Бердянськ, Запорізька область), 10.06.2019 в ЦВК зареєстрований Юрій Щуклін.

Про Юрія Миколайовича відомо, що він працює у сфері транспорту і логістики, є власником компаній «Зертек» та «Алекс Рейл», керівником громадської організації  “Антимонопольне об’єднання громадян України». В мережі інтернет майже немає інформації щодо Юрія Щукліна, але  перевірені джерела пов’язують його ім’я з одним з найвпливовіших депутатів на території Запорізької області. Ніколи не обіймав посад у владних державних структурах, раніше у виборах участі не брав.

Повторно балотується Вадим Кривохатько, який зареєструвався в ЦВК 31.05.2019 як самовисуванець по виборчому округу № 82 (з центром в м. Пологи, Запорізька область).

Скандальний чинний депутат верховної ради, обраний від «Блоку Петра Порошенка», член Комітету Верховної Ради України з питань запобігання і протидії корупції, про те сам системно порушує антикорупційне законодавство.

Як вже повідомляли «Факти Запоріжжя», в кінці березня 2019 року НАЗК направило до суду протокол про адміністративне правопорушення, скоєне народним депутатом Вадимом Кривохатьком. Також Вадим Вікторович відомий розоренням історичних курганів у Вільнянському районі та самовільною забудовою державної землі,  інтенсивними залякування працівників аграрної фірми у Вільнянську. Він та його найближче оточення є фігурантами більше 10 кримінальних справ.

Також по 82 округу (м. Пологи, Запорізька область) балотується чинний голова Запорізької районної державної адміністрації Анатолій Васюк, який 10.06.2019 як самовисуванець, зареєструвався в ЦВК.

Нагадаємо, що Парламентські вибори відбудуться 21 липня 2019 року.

Факти Запоріжжя

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН