Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Новокаховській картинній галереї відкрилася виставка випускників школи мистецтв

Вже вкотре, традиційно, в картинній галереї ім. А.С.Гавдзинського на початку літа відкрилася виставка робіт випускників художнього відділення Дитячої школи мистецтв 2018/2019 навчального року. 

Виставка випускників – це завжди рівень роботи школи, професіоналізм викладачів. Кожен з випускників – це окремий характер, це велика кропітка праця, маленькі та великі успіхи. Це тяжкий, але без сумніву дуже цікавий шлях до мистецтва.”Ні мистецтво, ні мудрість не можуть бути досягнуті, якщо їм не вчитись”, – говорив філософ Демокріт.

Разом з дитячими роботами чотирнадцяти випускників в експозиції роботи і їхніх викладачів Галини Ходос, Валентини Гетьман, Сергія Рашевського. Прийшли поздоровити і перша вчителька Ірина Ковцун, і викладач історії мистецтв Аксинія Рашевська.

Представлені роботи різних видів образотворчого мистецтва – графіка, живопис, кераміка, скульптура, різні за жанрами – пейзажі, портрети, натюрморти. Кожен автор – це колоритна, талановита особистість. За роки навчання за допомогою порад талановитих викладачів, які самі є практикуючі художники, у кожного з них сформувався власний стиль, індивідуальні мистецькі уподобання та творча манера.

Теплі слова вітання з відкриттям виставки прозвучали від Яни Малиги, заступника начальника відділу культури, побажання від директора і викладача ДШМ Галини Ходос, подяка від батьків, вітання від колег, Музичного відділення ДШМ. Був гостем на презентації Іван Рева, директор заводу електричних машин і голова «Фонду Івана Реви», який інколи допомагає картинній галереї в організації виставок, привітав випускників з такою приємною подією і потішив їх солодощами. 

Виставка триватиме до кінця літа.

Олена Михайленко

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН