Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Музиківській ОТГ будують сучасний ЦНАП

Ідея створення ЦНАПу в Музиківці визрівала у сільського голови та депутатів вже досить давно. Почали втілення ідеї з тривалого обговорення з експертами Херсонського Центру розвитку місцевого самоврядування, разом прораховували ризики та можливості. Обрали ідеальне приміщення, зручне навіть для маломобільних груп – колишню контору ПОСП «Маяк», будівлю якої громаді подарував місцевий підприємець Сорокунський С.М.

Сільський голова Лейбзон С.Н. та секретар сільської ради Погрібна Л.С. відвідали Кочубеївський ЦНАП та оцінили професійність команди та комфортність отримання послуг. З другої спроби отримали підтримку Програми «U-LEAD з Європою». Вже зараз розроблене технічне завдання та дизайн приміщень. В подальшому від програми буде отримано комп’ютерне обладнання, меблі, програмне забезпечення і, що найголовніше, навчання спеціалістів та організаційну підтримку, щоб запустити належний ЦНАП.

З власних надходжень сільського бюджету вже виділено 450 тисяч гривень на виконання будівельних робіт та близько 200 тисяч гривень на придбання обігрівачів та іншого обладнання.

Наступним кроком стала підготовка заявки до Міністерства соціальної політики України щодо надання субвенції на проведення робіт, пов’язаних зі створенням та забезпеченням функціонування ЦНАПу, у тому числі послуг соціального характеру, в форматі «Прозорий офіс». Сьогодні отримали офіційне письмове підтвердження щодо виділення на завершення ремонтних робіт 236,919 тисяч гривень.

Музиківська сільська рада

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН