Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Запоріжжі кури нестимуть чорні яйця

У Запоріжжі вирощують екзотичних чорних і блакитних курей. Проживають незвичайні тварини у фермерському господарстві німця Маттіас Хенце і його дружини. Іноземець переїхав до Запоріжжя і одружився на місцевій дівчині. У пари вже їх троє.

Так, яйця чорних курей користуються шаленою популярністю і коштують набагато дорожче звичайних. Яйця важать в середньому 45 г. Чорні кури дуже дорогі. Їхня ціна коливається від 10 до 100 USD. Купують їх не задля їжі, а для того, щоб потім з нього вилупилося незвичайне курча.

М’ясо чорної курки коштує від 400 гривень за кілограм. Правда, особливою популярністю воно користується в основному в азіатських ресторанах, повідомляє Форпост.

Та окрім екзотичного зовнішнього вигляду цієї породи курей науково підтверджено унікальні лікувальні властивості їхнього м’яса. Воно містить підвищений рівень карнозину – пептиду, який продають в якості харчових добавок. Люди приймають карнозин для росту м’язової маси, уповільнення старіння, при діабеті і навіть аутизмі, і як показали дослідження, м’ясо чорних курей – один з найбагатших природних джерел цього з’єднання.

Факты Запорожье

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН