Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні обговорили заходи протидії пожежам в екосистемі Херсонщини

8 травня, заступник голови облдержадміністрації Вадим Чабан провів регіональну комісію з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій щодо протидії пожежам у природних екосистемах у пожежонебезпечний  період у 2019 році та самовільному випалюванню рослинності або її залишків.

Під час виступу Вадим Чабан повідомив, що в пожежонебезпечний період поточного року особливу увагу в організації протипожежних заходів сконцентровано на проведенні профілактичних і запобіжних заходів по недопущенню пожеж в природних екосистемах.

«У разі виникнення пожежі здійснюється оперативне залучення всіх необхідних сил та засобів для гасіння загорань на ранніх стадіях його виникнення. До гасіння пожеж залучаються служби цивільного захисту, лісокористувачів, підприємства, організації, власники земельних ділянок, а також місцеве населення. Питання організації заходів щодо оперативного реагування на пожежі у природних екосистемах області знаходиться на постійному контролі обласної державної адміністрації», – резюмував Вадим Чабан.

Зокрема, в ході заходу повідомлено, що працівниками державної лісової охорони лісогосподарських підприємств проведено 51 рейд виявлено 8 порушників Правил пожежної безпеки в лісах, накладено штраф в сумі 595 грн., в лісових масивах влаштовано 221 км мінералізованих смуг, проведено догляд за існуючими смугами протяжністю 605 км, перекрито 368 в’їздів в лісові масиви, встановлено 162 аншлаги, проведено 34 виступи в засобах масової інформації, 123 лекції і бесіди на протипожежну тематику.

В пожежно-рятувальних підрозділах ГУ ДСНС України в області забезпечено готовність сил і засобів для гасіння пожеж у природних екосистемах, особливу увагу приділено готовності пожежно-рятувальних автомобілів підвищеної прохідності та з великим запасом води. Транспортні засоби підвищеної прохідності забезпечено картографічними матеріалами, підручними засобами для гасіння пожеж.

Для фінансового забезпечення виконання заходів із запобігання виникненню та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, пов’язаних із пожежами в природних екосистемах, в резервних фондах місцевих бюджетів передбачено 8 млн грн.

Створено запас паливно-мастильних матеріалів, а саме 1700 літрів бензину та 2500 літрів дизельного пального.

Також районними, міськими цільовими комплексними програмами захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру на 2017-2019 роки» у поточному році передбачено придбання пально-мастильних матеріалів та іншого інвентарю на суму 240 тис. грн.

прес-служба ХОДА

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН