Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Новій Каховці відбувся «Ярмарок професій»

Близько 20 коледжів, технікумів та професійно-технічних училищ з 11 районів Херсонської області представили свої навчальні заклади на «Ярмарку професій». Подібні профорієнтаційні заходи відбуваються у квітні по всій Україні. Ініціатива належить херсонським спеціалістам служби зайнятості.

«Діти мають знати, які професії на сьогодні є актуальними. Нам, в свою чергу, цікаво знати, як діти себе позиціонують, чи хочуть залишатись в області, чи виїжджатимуть. Нова кров має увійти у наше життя, а без молоді це зробити неможливо», – сказав директор Херсонського обласного центру зайнятості Євген Єрашов.

На центральній площі Нової Каховки навчальні заклади представили професії, яким навчають дітей, продукцію, виготовлену учнями і студентами. Шостий рік бере учать у «Ярмарку професій» колектив Новокаховського електротехнічного ліцею, який готує робочі руки для економіки.

«Наш ліцей готує наступних фахівців: рихтувальники кузовів, електромонтери, електрогазозварники, токарі, фрезерувальники, продавці, тістороби, офіціанти та бармени. Напередодні 100-річчя нашого ліцею у нас відкрито виробничо-практичний центр із сучасним обладнанням. Для нас участь в «Ярмарку» дає можливість представити свою продукцію, презентувати заклад і поспілкуватись з учнями випускних класів», – розповіла директорка Новокаховського електротехнічного ліцею Олександра Карпенкова. 

Місце проведення профорієнтаційного заходу обране невипадково. Нова Каховка – чисте, затишне і привітне місто, а ще – сюди зручно дістатись дітям з віддалених районів.

«Нова Каховка – в центрі Херсонщини. Багато дітей південного сходу області оволодівають професією у нашому місті. У нас діють 3 училища, 3 коледжі та 2 вищі школи. Тобто діти з родин, які не мають великих статків, можуть здобути спеціальність у наших навчальних закладах, в яких створена сучасна навчальна база», – сказав Новокаховський міський голова Володимир Коваленко. 

Того ж дня відбувся фінал конкурсу учнівської молоді «Туристичний Профікемп». Його переможці представлятимуть область на міжрегіональному конкурсі з профорієнтації, який відбудеться у Скадовську у червні.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН