Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Що є кращим методом профілактики захворюваності?

3 квітня в Департаменті агропромислового розвитку Херсонської обласної державної адміністрації Ольга Донцова, керівник відділу промоції здорового харчування та фізичної активності ДУ «Центр громадського здоров’я МОЗ України», зустрілася з виробниками та постачальниками сільськогосподарської продукції, повідомляє Юрій Ромаскевич.

Разом з директором Департаменту Олександром Паливодою та головним лікарем КЗ «Херсонський обласний центр громадського здоров’я» Юрієм Ромаскевичем були обговорені можливості законодавчих змін щодо контролю обігу та обмеження використання трансжирів у продуктах харчування, процедури йодування солі, а також оновлення нормативної бази по харчуванню дітей в закладах з урахуванням функціонального харчування.

Під час зустрічі розглядалася законодавчо-нормативна база виробництва, обігу та маркування на споживчому ринку харчової продукції в Євросоюзі та в Україні. Були вивчені технології виробництва функціональних продуктів і доказова база їх впливу на стан здоров’я споживачів, проблеми фальсифікації харчових продуктів, тощо.

Головний лікар обласного центру громадського здоров’я Юрій Ромаскевич розповів про те, як проходить розбудова системи громадського здоров’я в області.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН